Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mostantól NEM jár se töltő adapter se fülhallgató egyik iPhone mellé sem

Mostantól NEM jár se töltő adapter se fülhallgató egyik iPhone mellé sem

Az Apple mostantól nem ad töltőt és fülhallgatót a régebbi iPhone modellek mellé!

Az Apple nagy felháborodást keltett ősszel, amikor az új iPhone bemutatóján közzétették, hogy az iPhone 12 modellek töltő adapter és fülhallgató nélkül érkeznek majd a dobozban. Ezzel körülbelül felére csökkent a doboz mérete, aminek köszönhetően környezetbarátabb lesz az iPhone. Persze azt is tegyük hozzá, hogy ezzel rengeteg pénzt spórol meg az Apple, leginkább a szállítással, de ezen felül még keres is vele.

Hiszen gondoljunk csak bele, aki idén vesz iPhone-t, az már USB-C Lightning kábelt kap, ami nem kompatibilis a korábbi USB-A fali adapterrel, így biztosan vásárolnia kell majd egy új töltő adaptert. A tartozékok elhagyásáról egyébként a következőképpen nyilatkozott a cég:

Környezetvédelmi céljaink elérésének egyik lépése, hogy az iPhone SE-hez nem mellékelünk hálózati adaptert és EarPods fülhallgatót. A doboz egy gyorstöltésre alkalmas USB-C – Lightning kábelt tartalmaz, ami kompatibilis az USB-C hálózati adapterekkel és a számítógépek portjaival.

Javasoljuk, hogy használj egy már meglévő, ezzel az iPhone-modellel kompatibilis USB-A – Lightning kábelt, hálózati adaptert vagy fejhallgatót. Ha mégis új Apple hálózati adapterre vagy fejhallgatóra lenne szükséged, külön megvásárolhatod őket.

Viszont most jön a csavar a történetbe, ugyanis az Apple nem csak az új iPhone-ok dobozából vette ki a tartozékokat, hanem az összes innentől forgalomba kerülő iPhone-éból. Ez a 12-es szérián kívül magában foglalja a 2020-as iPhone SE-t, az iPhone XR-t és az iPhone 11-et is. Itt az Apple hivatalos oldalán is láthatjuk a feltüntetett ábrán, hogy a készülék mellé csak USB-C Lightning kábel és Dokumentáció jár.

Halkan tesszük hozzá, hogy az új vonal mellett megmaradt olcsóbb eszközök (iPhone SE, iPhone 11 és iPhone Xr) sima 5W-os töltőfejeit talán kevesen fogják visszasírni, és ezekből nyilván öt éve porosodó darabok is vannak a legtöbb, új iPhone-t vásárló háztartásban, ám a brutálisan lemaradt technológiájú adaptereket időben cserélni kellett volna komolyabbra, a tavalyi Pro modellek esetén sikerült is 18W-ig eljutni. Úgyhogy mostantól külön vehetünk töltőt: drágább lesz a végeredmény, hiszen a mobilok itthoni ára nem csökkent, de valamilyen vigaszt nyújthat, hogy a töltési idő is lerövidülhet egy komolyabb adapterrel.

Jelenleg egyébként a 20W-os, USB-C-s adapter tűnik a legjobb választásnak.

Forrás: https://hasznaltalma.hu