Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Adatvédelmi tájékoztatót itt találja.

Samsung Galaxy A23 5G 64GB 4GB RAM Dual (SM-A236B) fekete
85.090 Ft (67.000 Ft + ÁFA)

Samsung Galaxy A23 5G 64GB 4GB RAM Dual (SM-A236B) fekete

85.090 Ft (67.000 Ft + ÁFA)
  • Kártyafüggetlen
  • Magyar nyelvű menü
  • Minden gyári tartozékával (A töltőfej nem gyári tartozék)
  • Teljeskörű garancia***

Cikkszám: samsung-a23-5g-64gb-4gb-ds-a236b-feketeb
Gyártó: Samsung

Leírás és Paraméterek

Az A23 5G küllemét tekintve tökéletesen beleillik az idei A-szériába, ha csak fotón nézi az ember, nem sok kapaszkodó segít az A33-tól vagy az A53-tól való megkülönböztetésben. A 165,4 x 76,9 x 8,4 milliméteres ház műanyag, fekete, fehér vagy kék színre festve, a négy szenzort és LED villanót rejtő kamerasziget enyhén kiemelkedik a hátlapból. Említett kapaszkodó lehet, hogy a készülék jobb oldalán a lentebb elhelyezkedő gomb egyben ujjlenyomat-leolvasó is, alig észrevehetően belesüllyedve a keretbe, de kényelmesen elérhető helyen, gyors és pontos érzékeléssel. Felette a hangerőszabályzó gomb, kicsit már magasabban a kellemesen elérhetőnél. A keret tetején csupán mikrofon, bal szélen felül pedig egy hármas SIM-tálca, amiben két SIM-kártyát és microSD-t is tehetünk, akár 1 TB-tal bővítve a tárhelyet.

 

Alulra egy 3,5 milliméteres sztereó jack, egy 2.0-ás USB Type-C csatlakozó és egy mono hangszóró került, a beszédhangszóró sajnos nem képes médiatartalmak lejátszására. A 3,5 milliméteres audio csatlakozó ugyanakkor üdvözlendő, ám az negatívum, hogy a 197 grammot nyomó műanyag kerettel és hátlappal szerelt ház nem kapott IP-minősítést. Mondjuk abból a szempontból érthető, hogy valamivel drágábban az ember talál a Samsung A-szériájában ennek a kritériumnak megfelelő modellt.

 

A házat kézben fogni kényelmes, a matt hátlap nem csúszik, a mobil súlyelosztása is jónak tűnik, nem akar kiszaltózni az ember kezéből. Pedig megtehetné, mert szerintem már a kényelmetlenség határát súrolóan magas, amit a 9:20 arányú kijelző önmagában nem indokolna, erre az alatta maradt vastag keret ad magyarázatot. A 6,6 hüvelykes 120 Hz-es frissítésre képes PLS LCD panelt ugyanis bő két milliméteres keret övezi fent és oldalt, alul duplájára nőve. A megjelenítő legalább jónak mondható, bár a gyártó AMOLED paneljeit nem éri utol.


Az ujjlenyomat-leolvasó a bekapcsoló gombban van, gyors és pontos a működése. [+]

 

Az 1080 x 2408 pixeles felbontás standard, a 400 ppi-s pontsűrűséggel éles képet ad a megjelenítő, a Gorilla Glass 5 védelem pedig segíthet a leejtések során tapasztalt mini-szívrohamok esélyét csökkenteni. A betekintési szögek jók, ahogy a színek és a kontraszt is, viszont a fényerőnek a napsütéses őszi pillanatokkal kicsit meggyűlik a baja. Az automata fényerő pedig hajlamos megőrülni és össze-vissza változtatni magán, lévén nincs közelség- és környezeti fényérzékelő, a Samsung által használt virtuális megoldás pedig megbízhatatlannak bizonyult az egyhetes teszt alatt. Ahogy a Galaxy XCover6 Pro esetén is, mert vélhetően ugyanaz a panel került a strapamobilba és a középmezőnyös A23-ba. Itt is ugrott a mindig aktív kijelző és sajnos értesítő LED-ről is le kell mondani, a kijelzőbe pedig egy vízcsepp formájú notch lóg be felülről, otthont adva az előlapi kamerának, ami 2D-s arcazonosításra is használható.


Az erős napsütés nem a Galaxy A23 5G legjobb barátja. [+]

Kijelző kapcsán a beállítási lehetőségek minden alapot tartalmaznak. Van kapcsoló a 60 Hz és az adaptív 120 Hz közti váltáshoz, ezt bekapcsolva tapasztalatunk szerint a telefon minden érintéskor 120 Hz-re vált, ha pedig tétlen a kijelző, lassít 60 Hz-re. Tartalom fogyasztásakor vagy játékok futtatásakor is 60 Hz az alapértelmezett, hiába kezelne mondjuk nagyobb képfrissítést is egy-egy játék. Elérhető a beállítások közt még a rendszer sötét módja, kapcsolható szemkímélő mód, dupla koppintásos ébresztés és altatás, valamint van szoftveres egykezes mód is a könnyebb használatért, ilyenkor a készülék minden megjelenő tartalmat lekicsinyít valamelyik sarokba.

Youtube videók

Adatörlő kód tartós adathordozók számára!