Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Adatvédelmi tájékoztatót itt találja.

A vezeték nélküli fülhallgató és headset korszaka

2024. 04. 02. 14:30:35
A vezeték nélküli fülhallgató és headset korszaka

Az okostelefon-használattal ma már együtt jár az is, hogy bárhol és bármikor zenét vagy podcastet hallgathatunk vagy videót nézhetünk. Ez korábban csak vezetékes fülhallgatókkal volt lehetséges, így sokkal könnyebben vészeltünk át például egy hosszú utat anélkül, hogy megzavarnánk vele másokat.

Ahogy a készülékeink, úgy ezek a kiegészítők is nagy ütemben fejlődtek, és az utóbbi években a vezeték nélkül fülhallgató és headset kínálat is rohamosan megnőtt. Ez azt jelenti, hogyha eddig akadályoztak a különböző vezetékek, vagy egyszerűen kényelmetlennek találtuk a piacon kapható megoldásokat, most már sokkal nagyobb szabadságra tehetünk szert anélkül, hogy mélyen a zsebünkbe kellene nyúlni.

Így igaz, azt is eldönthetjük, hogy mennyire szeretnénk a pénztárcánkba nyúlni ezért a kényelemért, ugyanis nemcsak a csúcskategóriás készülékekhez találunk vezeték nélküli tartozékokat, hanem akár alapmodelleket is. Természetesen az alacsonyabb ár kompromisszumot is jelent, de ha például csak zenehallgatásra szánjuk a terméket egy androidos telefonhoz, akkor biztosan találunk elérhetőbb megoldásokat.

Ebben a cikkben szeretnénk közelebbről bemutatni néhány választási szempontot, majd néhány márka termékeit is, hogy megkönnyítsük a vásárlás előtti – általában nehéz – döntést.

Mi a különbség a két elnevezés között?

Első lépésként arra gondoltunk, hogy tisztába rakjuk a két fogalmat: mi a különbség a fülhallgató és fejhallgató között?

A vezeték nélküli fülhallgató egy kisebb, kompakt kiegészítője a telefonnak, ami a fülbe helyezve kényelmes használatot biztosít anélkül, hogy a vezetékekkel bajlódnánk. Ez az, amit bárhová magunkkal vihetünk a kis méretének köszönhetően.

A fejhallgató egy nagyobb méretű eszköz, amelynek a kagylói általában eltakarják a fület, ezáltal tisztább és jobb hangminőséget biztosítanak. Nem véletlen, hogy például a gamerek körében ez a típus népszerűbb, hiszen páratlan élményt nyújt otthon vagy az irodában is.

Webáruházunkban főként az előbbi változatot forgalmazzuk, ezért a cikkünket is ennek szenteljük. Figyeljük meg, hogy számunkra mely paraméterek az elsődlegesek, és rendeljük meg minél előbb a kedvencünket!

De milyen szempontokat vegyünk számításba?

1. A kompatibilitást. Az nem minden esetben okoz gondot, ha a két készülék márkája nem egyezik, de lehetőség szerint arra figyeljünk oda, hogy az androidos mobilokhoz ezzel kompatibilis headseteket válasszunk!
2. A saját igényeinket. Gondoljuk végig, hogy mire fogjuk használni! Csak zenehallgatásra? Telefonhívások során, sőt futás közben is? Mind-mind más paramétereket igényel, ha pedig egész nap használatban lenne, ezek kombinációjára lesz szükségünk.
3. A headset kialakítása. Nagyon fontos, hogy mivel a fülhallgató higiéniás terméknek minősül, így nem érvényes rá a 14 napos elállás. Így érdemes környezetünkben kipróbálni, vagy összehasonlítani egy vezetékes típussal, hogy melyik a megfelelő kialakítás a fülünknek.
4. Kellőképp szűri-e a zajt? Ha mondjuk tömegközlekedésen fogjuk a leggyakrabban használni, erről a szempontról se feledkezzünk meg! Az plusz pont, ha igény esetén beengedi a külső hangokat, például az utcán a szirénát.
5. Az üzemidőt, hiszen általában a legrosszabbkor merül le a kis készülékünk, ez pedig kellemetlenségeket okozhat.  
6. Egyéb tényezők, mint az ár vagy a szín. Az is átgondolandó szempont, hogy ne válasszuk a legdrágább modellt, ha valójában nincs is rá szükségünk.

Az első „versenyző”

Ha androidos okostelefonunk van - például Xiaomi -, akkor nem meglepő módon több árkategóriában is nézelődhetünk. A Xiaomi Buds 3 például kifejezetten elérhető áron nyújt remek teljesítményt. A zajszűrését tekintve például a csúcskészülékek minőségét közelíti meg, többek között a 3 mikrofonjának köszönhetően. A kettős áttetsző mód átengedi a zajokat és a beszédet, ha az utcán közlekedünk.

De a HiFi hangzás is kiemelkedő élményt fog nyújtani, csakúgy, mint a villámgyors párosítás a MIUI felhasználói felülethez. Ehhez elég, hogy kinyissuk a töltőtokot a telefonunk közelében, és a kijelzőn felugró ablak segítségével már párosíthatjuk is az eszközöket.

További különlegessége, hogy egyszerre két eszközhöz is csatlakoztathatjuk, például átkapcsolhatunk egy telefonhívásra, miközben a tabletünkön videót nézünk. Ez extra kényelmet biztosít!

Végezetül említsük meg az akár 32 órányi akkumulátor-üzemidőt. Ez töltőtokkal együtt érvényes, de akár vezeték nélkül is pótolhatjuk az energiáját, ami csak egy újabb plusz pont! Ha felkeltette az érdeklődésünket ez a termék, érdemes az elérhető modellekről IDE kattintva tájékozódni!

Samsung headset a márka szerelmeseinek

A másik, nagy népszerűségnek örvendő androidos márka, a Samsung is előrukkolt már számos vezeték nélküli fülhallgatóval és headsettel. Ilyen például a Samsung Galaxy Buds2 Pro is, amit több színben adott ki a gyártó.

Természetesen ez egyénfüggő, de ergonomikus kialakítása kényelmes használatot biztosít. Extra tulajdonsága, hogy AI támogatást is kapott ez a modell, ami akkor válik igazán hasznunkra, ha egy általunk nem beszélt idegen nyelven szólalnak meg a túloldalon. Segítségével ugyanis egy élő tolmács is elérhető a fülünkben, akár szemtől szemben, akár telefonon beszélgetünk. Ehhez a Tolmács alkalmazásra lesz szükségünk.

A termék ezen kívül 24 bites HiFi hangzással is rendelkezik, ami kristálytiszta hangot és mély basszust biztosít. Az aktív zajszűrés is adott, amely akár a gyengébb szelet is kiszűri, hogy teljes legyen a zenehallgatás élménye. Ha pedig váratlanul összefutunk valakivel és megszólalunk, automatikusan kikapcsol a zajszűrés funkció, így nem kell kivennünk a fülünkből az eszközt.

Ha a Samsung készülékünk már csak egy ideális fülhallgatóra vár, akkor ez a modell remek választás lesz!

Ajánlatunk az iPhone-felhasználók számára

Két Android-kompatibilis headsetet követően jöjjön a szintén népszerű AirPods, ami azért is különleges, mivel az Apple elsők között vezette be a vezeték nélküli modelleket, ez pedig igazi lavinát indított el, és azóta az AirPodsok is számos verzióban jelentek meg. Nálunk jelenleg többek között az AirPods 3 is elérhető, de érdemes utánajárni valamennyi modellnek.

Ez a headset az elődjeitől eltérő design-nal jelent meg, még precízebb illeszkedést ígérve. Sőt, a második generációs változatnál 33 %-kal rövidebb szár olyan nyomásérzékelőt kapott, amellyel sokkal könnyebben vezérelhetjük a hívásokat és a zenét is.

Adott az esetében az IPX4-es minősítés is, amely az esőcsepptől és az izzadságtól is védi a készüléket (Az esetleges külső behatás vagy folyadék okozta károkra a garancia nem érvényes!). Így, ha rendszeresen használnánk edzéshez is, az átlagosnál nagyobb védelmet kap a headsetünk.

Az üzemideje is fejlődött az eddigiekhez képest, ami számokban azt jelenti, hogy egyetlen töltéssel 4 óra beszélgetésre vagy 6 óra zenehallgatásra elegendő. De a MagSafe töltőtokot használva akár 30 órára elegendő energiával láthatjuk el a fülhallgatónkat.

Az iPhone-unkhoz illő vezeték nélküli fülhallgatót és headsetet ITT találjuk, kérdés esetén pedig mindenképp érdeklődjünk az elérhetőségeken!

Minden szempontot végiggondoltunk?

Amikor a kosárban van a választott termék, gondoljuk át, hogy mire lehet még szükségünk a tökéletes élményhez. Egy vezeték nélküli Bluetooth hangszóróra a szabadtéri bulikhoz? Egy új tokra, hogy minél tovább megőrizhessük a készülékünk állapotát? Rendeljük meg mindezt egy helyről, előtte pedig nézzük meg a szállítási és fizetési módokat, hogy a számunkra ideálisat választhassuk ki!